29 september - THE WEEKEND

Fredag
Jag jobbade 8:45am-4:30pm. Det var en bra jobbdag, barnen skötte sig och allting gick helt enkelt väldigt bra. Slapp stressa iväg för att hämta Chloe då hon skulle på playdate så Kristy hämtade henne. Jag kunde alltså lugnt väcka pojkarna, ge dem snack och sen traskade vi iväg för att möta Kristy för pojkarna skulle till frisören. Var hemma ganska så exakt halv fem, tog det lugnt, åt middag med familjen, inväntade Josefine. Hon kom hit en runda innan vi sedan åkte till vårt au pair möte som bestod av bowling. Josefine vann första rundan (jag kom tvåa) och sen vann jag andra rundan - de ni! Antar att jag har en del förvånade läsare nu! Hoho.. Jag och Josefine kom hem till mig ungefär halv elva tror jag, så vi la oss i min säng med en massa gottis och kollade några avsnitt av Grey's Anatomy tills vi somnade.
 
Lördag
Vi vaknade runt tio nånting och satte igång ett nytt avsnitt Grey's. Åt lite chips till det, hehe. En stund senare knackade det på min dörr, och in kom lille Reed med frågan "what are you dooooing?!". Därefter kom både Chloe och Graham och frågade om Josefine hade sovit här heeeeeela natten, haha! Så vi pratade lite med dem sen kollade vi vidare. Begav oss sen mot Ikea, men råkade spontant hamna på IHOP (International House of Pancakes) först. Köpte iallafall med mig saft, sylt, brödmix och knäckebröd från Ikea. Gott! Vi åkte sedan hem till mig igen för ännu ett avsnitt av Grey's innan hon åkte hem. Jag satte mig och pluggade och bara relaxade på mitt rum, innan jag iallafall slutade hos Josefine då hon glömt saker här så jag körde över med det + vi pluggade lite. Slutade kvällen på The Oriental, en asiatisk restaurang, med tyskarna och därefter gick jag och Nicole hem till henne och sov där.
 
Söndag
Kom hem för ett tag sen och har påbörjat mitt plugg igen. Tänkte plugga nån timme, kolla ett avsnitt Grey's, och sen kanske köra till Kiwi's för att fortsätta mitt pluggande där samtidigt som jag avnjuter en god froyo. Ja vi får väl se hur det blir med det, måste prata med min pojkvän snart med så att vi kan boka flyg till Kalifornien, wiho!
 
Det var väl allt för nu, hejdå!
 
Den här hittade jag och barnen.. Gissa vem som var mest rädd.
 
På IHOP...
 
Besök på Ikea slutar alltid bra!
 
Bowling
 
Sleep over
 
Ikeas flädersaft och knäckebröd
 
The oriental
 
Plugg.....
 
1

27 augusti - SLEEP OVER

Hej på er!
 
Ger er en liten snabb uppdatering, Josefine är här för lite sleep over. Vi har bowlat med au pair grupperna och nu kollar vi på grey's anatomy i min säng och äter popcorn, godis och choklad. Så himla gott! Skriver mer imorgon, då det även bär av till Ikea! 
 
Godnatt :)
1

26 september - I CHOOSE TO BE HAPPY

Ligger i min säng, lyssnar på en av favoritspellistorna, och bara funderar. Tänker på hur lycklig jag är här borta, tänker på er där hemma. Tänker på hur mycket jag har förändrats bara på de här tre månaderna. Jag gör någonting nästan varje kväll, klarar inte av att bara sitta hemma en hel kväll utan att bli rastlös, det kunde jag inte förut. Här åker du för att träffa någon även om klockan är nio på kvällen, trots att det är mitt i veckan. Hemma är det inte "lönt", här tar du varje chans att träffa dina kompisar. Är det för att du bara måste iväg nånstans, eller är det känslan av att tidspress? Att ni bara har ett år på er att umgås? Jag vet inte. Kanske båda. Jag känner även att jag har mognat så mycket på dessa månaderna. Jag planerar bättre än förut (jag är egentligen hopplös på att planera), jag är flexibel, jag är ännu mer utåtriktad än förut, jag vågar prata engelska och känna att jag är duktig på det, jag har höjt mitt självförtroende, jag vet att jag klarar allt, om jag bara vill, orkar och vågar försöka. 
 
Tänker också på hur grymt det här är, att åka som au pair. Åka till ett främmande land, till en främmande familj som du ska arbeta för, men även känna dig som hemma hos. Att kunna gå till kylskåpet när som helst eller att äta frukost i pyjamas. Att kunna slänga dig på soffan på kvällen, regera med fjärrkontrollen och fötterna på bordet. Du har yttersta ansvaret för någons barn om dagarna, barn som blir som dina syskon. Barn som kan vara fullständigt galna och du vill bara gå till sängs och dra täcket över huvudet och önska att du aldrig klev upp den dagen. Men samtidigt, barn som berättar för dig att du är den bästa storasystern man hade kunnat ha.
 
På vänskapsfronten börjar du om från noll. Du känner ingen. Hur bygger man upp ett helt nytt kontaktnät när man är nitton bast och ensammast i världen? Men inte är det heller problem, inte för en au pair. Alla vill ha kompisar, alla vill ha någon att umgås med. Sen är det kanske inte alla som har lika stor tur som jag som hittat helt fantastiska vänner, vänner som man klickar med och man kan vara sig själv med till hundratio procent.
 
Alltså jag vet nog egentligen inte vart jag vill komma med det här inlägget. Jag vill visa att jag tänker på er där hemma så himla mycket, jag saknar er varje dag. Men mina äkta vänner kommer finnas där den dagen jag väljer att komma hem till Sverige igen. Och min familj och släkt. Jag saknar er ibland så det gör lite ont i mig. Ni är bra, väldigt väldigt bra. Det ska ni veta.
 
 
4