27 februari - LEMON CHICKEN BREAST

10:18pm, Thursday,  February 27th
 
Jag är så lost i dagarna nuförtiden. I måndags trodde jag att det var tisdag, och idag känns det som onsdag. Jaja, imorgon är det iallafall fredag och jag fick min payment idag. Gottans.
 
Slutade en halvtimme tidigare idag (också), skönt. Men det var en bra dag med mina fina barn. Vi körde till biblioteket som vanligt tisdagar torsdagar, sen napade Graham. Reed vilade en stund men sen tog jag ner honom. Jag förberedde middagen och han lekte. Gjorde svingod citronkyckling idag. Braaa där Lulu!! Cred till mig.
 
Övade lite på pianot efter middagen, sen kom jag på Graham med att äta en stor kaka som låg långt in på countern. Han hade alltså klättrat upp på countern, tagit kakan och ätit nästan hela. Jag är förvånad att han sover. Han erkände iallafall, det var typ "I'm sorry.." men verkade väldigt nöjd och stolt när jag frågade om han klättrat upp där själv och tagit den, haha. Men ja, barnen var ju inte på min watch så, haha.
 
Kollade lite Grey's,  tvättade håret, gick ner där nere och läste 3 kapitel i Harry Potter bok 3, och nu ligger jag här och gör inte allt för mycket. Tänkte fortsätta med lite grey's innan det är dags att nanna. 8-4 imorgon, med lite jobb på kvällen (= hjälpa Mimi att lägga barnen), får se vad vi hittar på. Lördagmorgon har jag 8am-11am, annars vet jag inte riktigt vad som händer den här helgen, vi får se helt enkelt!
 
Godnatt på er ♡
 
Guuuud så gott det var. Och så enkelt! Hittade receptet i min kokbok jag fick av familjen. 
Rörde ihop olivolja, vitlök, citronskal, citronsaft, thyme (svenska för det???), kycklingfond (ska egentligen vara vin men det hittade jag inte så fick bli lite improvisation där) och salt. Tror det var pretty much it. Hällde det i en form, la kycklingen på det, penslade kycklingen med olivolja, salta peppra, göra citronklyftor och klämma in där och sen in i ugnen 40 min, sen vila med aluminiumfolie 10 min. Oooootroligt gott. Och som sagt, så jäkla enkelt!!
4

26 februari - QUESTION ABOUT AU PAIR

 
Hej Johanna!
 
Vad skoj att du följer mig och även att du funderar på att åka! 
 
Då du har följt mig under en tid så har du säkert märkt att jag trivs så himla bra här, och att jag även var nära på att förlänga med 6 månader, men det blev inte så. Hur som, jag är SÅ glad att jag tog beslutet att åka. Jag har utvecklats en hel del på dessa 8 månaderna på ett sätt jag aldrig skulle utvecklats på om jag stannade i Sverige. Iallafall inte de närmsta åren.
 
Man får så himla mycket genom att åka som au pair. Du lämnar mycket bakom dig, men du får så mycket tillbaka. Beslutet att åka var inte så svårt för mig. Jag beställde broschyr, gick på informationsmöte, gjorde ansökan, osvosv och nu sitter jag här och har aldrig ångrat en sekund att jag åkte. Jag lämnade mycket hemma - familj, vänner, pojkvän. Men, allt det där stannar kvar. Sverige finns kvar efter 1 år. Din familj finns kvar. Dina äkta vänner finns kvar. Pojkvännen är kvar om det är meant to be. 
 
Jag är inte personen som skulle låta någon stoppa mig från att göra det jag vill. Det är nu jag ska göra sådana här saker, och därför lyssnade jag inte på någon som sa något annat. Jag ville åka hit, gjorde vad jag behövde, och nu sitter jag här och har aldrig ångrat en sekund att jag satte mig på det där flyget i Köpenhamn måndagen 24 juni. Aldrig. Jag har aldrig ångrat att jag lämnade Sverige för ett år, inte att jag lämnade vännerna etc. Självklart saknar jag dem, men jag håller ju kontakten med dem härifrån så gott det går och de finns ju där när jag kommer hem. 
 
På frågan om det är värt att åka - ABSOLUT. Jag kan inte komma på en enda anledning att inte åka. Om du väljer att inte åka kommer du antagligen ångra dig vid ett senare tillfälle. Däremot, åker du så har du prövat. Skulle det i värsta fall inte fungera, så kan du åka hem. Men du har åtminstone testat och vågat utmana dig själv lite.
 
Du kommer utvecklas otroligt mycket som person här och du kommer få en utmärkt engelska. Jag vet att jag har utvecklats på flera olika sätt sedan jag kom hit, du tvingas till det. Du måste lära dig stå på egna ben, du måste vara flexibel, du måste vara anpassningsbar. Det är så mycket man får med sig som är så bra att ha senare också. 
 
Jag hoppas att jag fick fram mitt syfte: ÅK. Sverige finns kvar när du kommer tillbaka och året kommer gå fortare än du anar. Tiden flyger verkligen iväg här och snart kommer även jag stå på hemmaplan igen. Men med 2 familjer - en i Sverige och en i USA. Det hade jag aldrig haft om jag valt att inte åka.
 
Tveka inte på att höra av dig om det är något annat! Och så är det här citatet fantastiskt bra!:
 
 

26 februari - GYMABSTINENS

1:02pm, Wednesday,  February 26th
 
Nu sitter jag i köket och äter lite chocolate chip cookies medan Graham napar. Mimi är här också så hon lämnade Reed och Chloe på deras skolor och nu är hon iväg och plockar upp Reed och tar med honom då hon skulle göra lite ärenden, så för tillfället har jag bara Graham. 
 
Vi gjorde lite craft under dagen, läste lite böcker, lekte osvosv. Förresten, precis när snön försvunnit så kom den tillbaka, fantastiskt...... sååå trött på snö nu. Blä. Men det har inte kommit så mycket så förhoppningsvis slipper vi mer.
 
Idag slutar jag 4:30pm och då ska jag ringa Elin L. Som jag saknar den tösen. Därefter kommer Josefine när hon slutat, så blir det lite Grey's innan vi åker på vårt au pair meeting som denna gången är på The Pop Shop. Stället där jag och Josefine brukar äta de stooora pannkakorna, heheh. Har aldrig ätit middag där så det blir spännande att se vad utbudet är där om kvällarna. Och vi är inte de som säger nej till mat... därefter får det väl bli lite mer grey's kan jag tänka mig. Gooottt!!
 
Imorgon har jag 9am-4:30pm, fredag 8am-4pm och lördag 8am-11am. Måste också i helgen ta mig iväg till mallet och köpa en grön tröja. Det är St Patricks Day när vi är i Florida i mars, och då klär man sig i grönt, så det måste jag helt enkelt fixa.
 
Annars då? Au pair livet rullar på bra och fort går det. I förrgår hade jag min 8 månaders dag här i detta underbara landet. Förstår inte hur fort tiden går, helt otroligt. Snart står jag och snyftar på flygplatsen. 
 
Jahajanä, vill inte ens tänka på det. Dagen kommer komma fort ändå så bättre att inte tänka på det. Nu ska jag få i mig något lite vettigare än de där jäkla kakorna. 
 
Har förresten inte vart på gymmet sedan förra fredagen.. har haft en hemsk förkylning med massa hosta och jag börjar bli bättre men är inte helt 100 än så ska nog lyssna på papsen som sa inget gym veckan ut... ååh får lite abstinens. Jag som skulle provat ny gymklass och allt den här veckan! Jaja, får ladda upp inför måndag för då ska jag förhoppningsvis känna mig på topp!
 
 
1