29 september - LEDIG

Jobbade hela helgen, och söndagen avslutades med pizza hos Markus med hans familj, Hanna och Erik. Därefter stack Erik och jag hem till oss, kollade lite på tv innan båda två slocknade så det var bara att gå och lägga sig. Riktigt slitna båda två. Jag pga jobb, och Erik pga jobb.... och en hel del festande. Min helg har däremot bestått av sänggående senast halv elva både fredag och lördag, detta tack vare en riktigt för jäklig förkylning. Den sitter fortfarande i, så trots min lediga dag har här inte blivit mycket gjort. Ska snart slå in mammas present, hon fyller år på onsdag, och sen ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Orkar inte göra någonting då förkylningen tydligen bestämt sig för att stanna. Men så är det iband. 
 
Imorgon jobbar jag, sen är jag ledig onsdag, jobb torsdag, fredag och lördag, och på söndag är jag ledig. Ska klämma in en 40 års fest där på lördagen med så ska ladda upp ordentligt så jag mår toppen då. 
 
Nu ska jag nog vika lite tvätt, innan soffan kallar på mig. Later!
 
 
Har inga nya bilder, så fick bli en oldie från när Erik hälsade på mig i januari. Kärlek <3

24 september - HÖSTRUSK

Vaknade upp till en helt tyst lägenhet, bara jag hemma i hela huset, kollade ett avsnitt Masterchef, låg och drog mig ett tag, jag såg till att bara vara. Det är inte alltid dumt att vakna tidigt på sin lediga dag, det är underskattat att bara kunna ligga kvar också. Ska snart sätta igång vattenkokaren så jag kan få i mig min dagliga dos av mitt te med citronhonung från Granit, få i mig lite frukost, slappa på soffan framför en bra film. Om tre timmar ska jag befinna mig i Grevie så min moster kan hämta upp mig, för att åka med henne och hämta lill-kusinen på dagis, gosa hela eftermiddagen och sedan följa med honom på gympa. Får hinna med att vara lite konstruktiv med, får bli lite matlagning och plocka undan lite.
 
Verkar som att det blir en bra onsdag, trots det här höstvädret. Men ja, man får ju ytterligare en anledning att bara gosa upp sig i soffan med en filt och en kopp te, framför en fantastisk film. Leta inspiration för hösten. Tända ljus. Hösten är kanske inte så dum ändå. 
 
 
alla bilder är från Pinterest, med länk till var jag hittade dem. Klicka på bilderna.
 

17 september - MY AMERICAN FAMILY

 
Jag och min amerikanska familj har ibland svårt att få ihop tiden för att skypea, men den här gången lyckades vi pricka in 2 samtal inom en vecka. Underbart! Så, igårkväll satt jag uppe till 1:15 am för att kunna prata med dem en halvtimme, fram till 1:45 am då det var läggdags för dem. Och för mig. Men jag är ju ledig idag så jag spenderar gärna min natt med att prata med dem. ♥
 
När jag var där brukade alltid jag och pojkarna leka en lek vid middagsbordet - något så simpelt som att man "tog varandras näsor", så inatt var min näsa över i USA och deras näsor var över i Sverige. Och de tyckte det var precis lika roligt som alltid förut. Åh mina älsklingar. De är precis som när jag var där, fast det märks att de växer. Det märks att de blir äldre, och jag blir bara rädd. Herregud det går så fort. För 2 månader sedan vaknade jag för första gången upp i Sverige efter drygt ett år. För 2 månader sedan hade jag dagen innan överraskat alla nära och kära. För 2 månader och en dag sedan blev jag återförenad med the love of my life. Och missförstå mig rätt - jag älskar att vara med min pojkvän, min familj, mina vänner, känna att jag kommer någonstans med mitt liv, få köra vuxenlivet med samboliv, storhandling, jobb och allt vad det där vuxenlivet innebär, men fan alltså, delar av mig vill bara tillbaka. 
 
Det är så himla svårt och jobbigt, förstår ni. Man bygger upp ett liv där borta, man börjar om från noll. Du kommer dit utan kompisar, utan någon du egentligen känner på riktigt. Du skapar dig ett liv, nya vänner, ny familj, nytt hem. Du skapar dig ett helt nytt liv. Sedan, när ditt år helt plötsligt har tagit slut och du har bestämt dig för att inte förlänga, ska du åka hem och leva ett dubbelliv. Helt plötsligt står du med fler syskon än för ett år sedan, en extra familj, ett extra hem, en extra hund, ett till språk du kan tala flytande. Och inte kommer du ifrån den där jobbiga tidsskillnaden heller. Du var 6 timmar ifrån de du älskade mest av allt under ett helt år, och tänkte att det är ju bara ett år - men, nu då? Nu har du fortfarande 6 timmar ifrån några av personerna som betyder minst lika mycket som din biologiska familj. 
 
Innan jag åkte som au pair berättade alla hur roligt det skulle bli, hur mycket nya saker jag skulle få se och dylikt. Men, där var inte många som betonade hur jobbigt det skulle bli att komma hem. Har du haft ett fantastiskt år, vilket jag obviously hade, är det SÅ JÄVLA SVÅRT att komma "hem". (Hur man nu ska kunna välja vad som är ens hem). Det är först nu efter 2 månader som jag äntligen kan känna, eller rättare sagt acceptera, att det är i Sverige jag kommer vara de närmsta åren. Det är här som är mitt hem för tillfället, och det är bara att gilla läget. Första tiden tyckte jag det var jobbigt. Svenskar och amerikanare är generellt sätt väldigt olika och jag saknade personligheten hos de flesta amerikanare, de var oftast väldigt öppna och ville gärna stå och prata trots man var totala främlingar. Svenskar är absolut inte dumt det heller, men amerikanare är mer öppna, det går inte att sticka under stolen med.
 
Hur som haver, det var SÅ skönt att återigen skypea med dem igår. Men jag saknar dem så det gör ont, och det blir inte bättre när de frågar gång på gång om när jag kommer tillbaka. Reed sa till mig: "well, Lulu. You have to come back. Go and pack your clothes, and then you'll call us. Ok?" Sötis. Men jag kan inget annat än säga att jag är så glad att jag tog den här chansen att åka iväg som au pair, och att jag hade tur som hamnade i just min familj. Vi var en perfect match helt enkelt. Jag är truly blessed att ha de här personerna i mitt liv, och jag vill aldrig släppa taget om dem. ♥
1