GODKÄND FÖR OPERATION

Jag har inte haft en minut över för att skriva här, och har just nu ingen ork att göra det. Men lång historia kort: jag är godkänd för operation, väntar nu på tid hos läkare/kirurg, och oftast får man veta operationsdatum vid det besöket. Jag är självklart riktigt, riktigt glad över det här! Nu håller jag bara tummarna att allt går snabbt och smidigt! Sen har jag läst på lite om sjukskrivning.. Generellt sätt är det 2 veckor (men mer eller mindre kan förekomma beroende på arbete) och i broschyren står det även att man får inte göra några som helst tunga lyft första 6 veckorna = jag räknar med att jag kommer behöva vara sjukskriven minst 6 veckor, med tanke på arbetet jag har. I vår butik är det tunga och olika lyft varenda dag. Vi arbetar väldigt mycket med ovandelen av kroppen. Så ja, det är ju trist, men hellre att man är hemma "för länge" än går tillbaka för tidigt och det blir komplikationer. Hur som helst så är det inget att oroa sig nu då jag inte ens fått operationstid än! Håll tummarna att jag snart får veta.

Ska alldeles strax ta mig till sängen. Imorgon ska jag jobba 11-15, sen ska jag träffa Therese! Ni vet Therese som jag träffade första gången inför min weekend class i New York? Nu var det alldeles för länge den vi sågs, så nu är det äntligen dags igen! Fina fina Therese!

Frukost, middag och kvällsmellis:
Spädde ut kvargen med en hel del vatten idag, annars blir det för jobbig konsistens med all havregryn. Men det blev supergott idag! Och banan och bär på det, smaskens!

Middagen blev matlåda från frysen: potatis och citrontorsk. Slängde ihop en sallad på isbergssallad, morötter och paprika. Och ett glas Cola zero på det - det är ju fredag!


Och nu kvällsmelliset innan sängen. Nötchokladkvarg (tycker den är så jäkla god!), blåbär och en kopp te - såklart! Hade tänkt att jag ska kolla efter något sov-te, det brukar ju finnas vissa téer som ska vara lite "bättre" innan läggdags..? får spana efter det.

TANKAR OM MORGONDAGEN

Det är helt omöjligt för mig att sova just nu. Vaknade och kan inte somna om, är helt klarvaken. Jag tror att det är för att jag är nervös inför den här morgonen. Klockan 9:00 ska jag befinna mig på sjukhuset för att träffa sjuksköterskan för att se om jag blir godkänd för operation. Egentligen är det inget att vara nervös över, vi ska endast göra nya mätningar och en vägning. Men det är just det: vägningen. Så, om inte hennes våg väger som min?! Igårmorse stod den på 69,1 här hemma, men jag vet att varje våg du väger dig på kan mycket väl diffa på ett-två kilo, det har jag märkt här hemma. 

Men jag ska upp runt halv sju för att gå ut på en timmes promenad 6:45 med mamma, och cirkus 8:15 kör vi in till Ängelholm. 

Jag har iallafall någonting att se fram emot där efter, jag ska åka och bebismysa hos en i släkten. Marlén, min mammas kusin, fick en liten Molly för en månad sedan, och jag har inte hunnit träffa henne för när hon var nyfödd var jag bombförkyld och sen har jag haft för mycket att göra helt enkelt. Så det ska bli supermysigt! 

Däremellan måste jag åka in med min bil till Statoil också, mina blinkers har slutat fungera av någon anledning. Kul... 

Nej, jag får nog ge sovandet ett nytt försök. Vi hörs imorgon!

Food preppade massa mat idag från nya kostschemat. Mindre protein och mer kolhydrater. Spännande!
1

FRUKOST: HALLONMUFFINS OCH CASHEWYOGHURT

Ibland när jag kommer upp ur sängen för sent, eller som imorse: kom upp i tid, men var ute på en timmes promenad. Vill inte äta frukost innan jag är ute på pw, så idag slog jag ihop frukost och mellis #1. Gjorde mina frukostmuffins som jag brukar (fast med hallon istället för blåbär): 40g havregryn, 40g hallon, 1 ägg, 0,5 dl vatten, 56g kvarg och en liten klick kokosolja. Mixade allt förutom hallonen i en mixer, och hällde sedan upp i två formar. Därefter la jag bara i hallonen och såg till så de täcktes av smeten. Hade i micron 2 minuter, sen 1 minut. Sen var de klara. Eftersom jag slog ihop frukost och mellis hade jag mycket kvarg att äta, så gjorde mig en "yoghurt" på 204g kvarg (tog lite kokoskvarg och lite naturell), 0,5 dl vatten och 20g cashewnötter. Mixade detta och lät det mixa ett tag. Hällde sen bara i det i en skål och åt som lite yoghurt. Till allt detta drack jag vatten, grönt te och åt mina vitamin- och omega 3-tabletter.

Återigen vill jag förtydliga att dessa mängderna är uträknade för mig och jag vet inte om det blir bra på någon annan.

Och till det här blev det att kolla på Sunes jul lite. Det är aldrig fel.. ;)