FRUKOST: PROTEINSMOOTHIE MED CHOKLAD OCH HALLON

Vill börja med att säga att vågen stod på 70,5 imorse. Nu jäklar!!!! (Jag brukar inte väga mig såhär ofta, men vill kunna slänga mig på luren direkt när jag är på 70 så då blir det helt enkelt varje dag nu)

Dagens frukost fick bli väldigt enkel. Ett kokt ägg och en proteinsmoothie. Kände inte för att stå och laga något så slängde ihop en proteinsmoothie innehållande 332g naturell yoghurt, 40g hallon och 30g chokladproteinpulver. 

OBS den här mängden (och alla andra mängder jag nämner i recept) är uträknad efter mig och mina mål, så jag vet inte om den här mängden är rätt för någon annan.

Jag har vanligtvis rätt svårt för proteinsmaken, men blev hur gott som helst med chokladsmaken på proteinet, och sen hallon på det. Självklart hade jag ett kokt ägg vid sidan om, och ett stort glas vatten. Morgontéet intogs direkt när jag gick upp imorse. 

Om 25 minuter ska jag köra till gymmet, bröst/triceps/mage står på schemat. Det är så lite kvar av Semesterformen nu måndagen 10 augusti ska jag skicka in slutbilder - det går fort tills dess! Har ju hållt ofrivilligt i en vecka nu, så jag är mer taggad än någonsin på att köra stenhårt sista tiden. Kör gym torsdag-söndag denna veckan, vilodag måndag med en powerwalk, sen får jag se hur jag lägger upp det nästa vecka. Men går all in med mat och träning nu så hoppas sista här ger resultat. 

Nu ska jag ta sista klunkarna av smoothien, sen byta om och packa väska. Vi hörs!



Klickade även hem den här som kom på posten igår. Inte att testa nu, då det inte ingår i kostplanen, men till efter.

GÖTEBORG

Hej på er!

Jag och Erik sitter på tåget hem till Båstad efter en dag i Göteborg. Två av våra kompisar, Elin och Philip, skulle spendera några dagar däruppe och undrade om vi ville hänga på över dagen idag och umgås lite - självklart! En tur till Naturhistoriska museet blev det, och sen Nordstan ett bra tag. Jag hade med mig måltider för hela dagen, men när vi skulle äta lunch var det så svårt att hitta ett ställe där jag skulle kunna äta min matlåda lite diskret (de andra ville ju såklart köpa något), men vi hittade ett jättebra salladsställe där jag kunde mixa ihop min egna sallad. Så med en hel del grönsaker, lite bulgur och kyckling så tror jag att jag ändå fick ihop en helt okej godkänd semesterformen-lunch. Vid fem-tiden fixade även jag och Elin våra naglar medan våra pojkar gick ut på shoppingrunda. Vardagslyx! Fick med mig fyra plagg hem förresten från en affär Elin visade mig, hur nöjd som helst! Visar sen. 

När vi var färdiga med naglarna ringde Erik och berättade att mäklaren hade ringt honom - och han fick lägenheten!!!! Där var en lägenhet som han kollade på häromdagen i Göteborg som han har budat på hela dagen, och till slut fick han det härliga beskedet att han vann budgivningen! Så himla skönt. 

Så vi har haft en toppendag med två fantastiskt fina vänner. Dagar som den här ska man ha fler av.

Lunchen :)

Två av plaggen jag köpte :)

De andra fikade på kakor - jag på kvarg och nötter!

Och nya fina naglar. Att något så litet kan göra att man känner sig så myclet fräschare!

LUNCH: KÖTTFÄRSSÅS OCH SPAGETTI

Dagens lunch blev en variant av köttfärssås och spagetti. 

Spagetti
Använder mig av bönpasta, går att köpa på Ica eller liknande. Ska koka i 3-5 minuter och är ett toppenalternativ till pasta. Skulle dock föredra de tunna, tunna spagetti istället för de här bredare jag hade idag, dessa hade lite konstigare konsistens. De tunna smakar som nudlar.

Köttfärssås OBS: 2 portioner
Jag gjorde 2 portioner för det blev bäst med de krossade tomaterna, så behöver jag inte spara några av dem. Blir bara att de ligger kvar i kylen och blir gamla, och så fick ju jag en extra matlåda också. 
Så totalt hade jag 360g nötfärs 5%, 390g finkrossade tomater (utan smak och utan salt), 2 vitlöksklyftor, 1/2 gul lök, 50g naturell kvarg, steviaketchup, färsk basilika och persilja, torkad oregano, paprikapulver, svartpeppar, cayennepeppar. Tror det var det.. 

Tillagade köttfärssåsen på precis samma sätt jag skulle gjort med "vanlig" köttfärssås: bryn köttfärsen, i med lök hackad basilika, steviaketchup och låt puttra lite. I med resten av kryddorna, finkrossade tomater + vatten (fyllde halva tomatkartongen så fick man med resten) och kvarg och låt stå ett tag :)

Fantastiskt gott! Nu hade jag redan hela mitt grönsaksintag i köttfärssåsen, men eftersom jag får äta obegränsat med gurka så skar jag upp några gurkstavar bara för att ha någonting bredvid. 

Och en apelsin-celsius på det.. :)

Ska göra en citronkyckling jag gjort för längesen, ett recept i min amerikanska kokbok, till middagen ikväll. Återkommer med recept på den.