MY PLACE

Har äntligen börjat få lite ordning här uppe.. Målat väggarna vita (väggarna vid toaletten är kvar dock) och jag börjar få lite Louise-känsla. Skönt. En hel del kvar som ska fixas, bland annat ska mina rör-hängare upp, men det får vänta litegrann. 

Men såhär ser det ut nu iallafall:

Ute på balkongen. Planteringsbord från Rusta, trähylla från Granit. Vattenkanna, krukor (inte den svarta och korgen) och zinkburk från Granit.


Svarta boxar, korg i papper och kruka från Granit. Ljuslyktor från Gekås.

Klädställning, rörhängare och galgar från Granit. Fårskinnsimitationen är från Gekås, likaså lampan i fönstret. 

Korgarna är från Ikea och zinklyktan hittade jag på Gekås. Här ska som sagt målas vitt på väggarna, och lite annat småfix kvar.

Ljus filten är från Chili, bruna filten (till höger, syns knappt) är från USA. Kuddarna och mattan från Granit. Ljus-buteljen är från Netto tror jag, och den lilla flaskan är en Norrland Guld-flaska. Lika snygg till växter som till ljus..

Bästa (och snyggaste!) sopsetet från Granit, och självklart en vit brandsläckare jag fick av päronen.. :)

Sen lite organisering.. Svarta boxar, burlaps och metallkoffertar från Granit. Har även min lilla USA-hörna där.

Har även en liten bar (som för tillfället inte används som en bar, haha)
Har ju hur mycket småplock som helst, men har försökt sortera upp det i zinklådorna från Granit.

Antar att ni själva kan gissa var köksvägenköksvägen och de bruna ugnsformarna är från.. Jajamen, Granit! Likaså den snygga hängflasklyktan (tyvärr har två gått i kras)

Shotglas-samling, alla utom 3 är från USA.

Så ser det ut uppe hos lilla mig. Jag börjar trivas!

KÖTTGRYTA

Hade ett kilo kyckling som jag skulle göra matlådor av. Gjorde det enkelt för mig så jag vägde upp dem, la dem på ett plåt och kryddade bara med olika kryddor. Medan detta stod i ugnen fixade jag med lunch för idag. Försöker spara matlådorna jag har till jobbdagar så jag slipper tänka på det då, och att jag helt enkel kör nylagad mat när jag är ledig och har tid. Igår var jag och mamma på maxi och storhandlade, då köpte vi bland annat några kilo kyckling och två paket med nötgrytbitar. (Och en jäkla massa grönsaker haha)

Skulle prova mig på att göra någon köttgryta, så det gjorde jag idag. Blev faktiskt gott! (Jag brukar inte tycka att köttgryta är någon höjdare)

Recept köttgryta

Potatis
150g nötgrytbitar
1/2 gul lök
100g krossade tomater
1 klyfta vitlök
1/4 tsk sötströ
1/2 tsk oregano
1 lagerblad
1/4 kanelstång (här läste jag av någon anledning vaniljstång hahaha, så jag hade då i 1/4 vaniljstång. När jag såg detta hällde jag i pyttelite kanel också haha)
1/4 krm mald nejlika 
Svartpeppar 
Morötter

1. Bryn köttet i en stekgryta (eller i stekpanna och häll sen bara över det i en kastrull)
2. Klyfta löken och finhacka vitlöken. Låt fräsa med köttet.
3. Häll i krossade tomater + vatten så köttet blir täckt. 
4. Tillsätt sötströ, oregano, lagerblad, KANELstång (😉) och mald nejlika. 
5. Koka upp och låt koka ca 1 timme. 
6. Skär upp små morotsstavar som du lägger i, låt koka ytterligare ca 30 minuter. Krydda med peppar.
7. Under tiden, koka upp potatis.

Servera med den kokta potatisen. Läste att ett serveringsförslag var rostad potatis och haricot verts, men idag blev det kokt potatis och grönsakerna hade jag redan i grytan. Tycker absolut ni ska prova på det här!

Och självklart blev det en celsius till detta. Mamma har tillochmed lärt sig vilka mina favoriter är av celsius: Päron och Citron/lime. Så det är ett säkert kort om jag ska be henne handla Celsius!

FAJITAKYCKLING OCH ORGANISERING


Jag har köpt de nya tallrikarna som har kommit in på jobbet (Granit). De är i keramik och är ju bara galet snygga! Finns i vitt också, men tyckte dessa var snäppet vassare. Invigde dem idag till min fajitakyckling, mamma och pappa hade tacos. Perfekt till sallad eftersom där är kanter ;)

Nu ikväll har jag försökt organisera lite i mitt lilla space, känner ändå att jag är på god väg - trots att där är massvis kvar. Men det viktiga var att märka upp med dymo - man hittar ju allt så mycket lättare! Toppentips.

Kollar på Svensson Svensson samtidigt som jag plockar lite. Ska nog fortsätta lite till, sen sovdags. Är ledig de tre kommande dagarna, men ska ta mig iväg på mattelektioner och gym. Och laga mat. Gött!