ETT FÖRSÖK TILL ATT RENSA KROPPEN

Hej!
 
Jag är egentligen inte den som förespråkar dieter, detox m.m. Jag hade ett kostschema, men såg det verkligen inte som en diet. Det innehöll massvis med mat, och mat som var bra för mig. Jag använder mig fortfarande av det schemat i grund och botten, men går ifrån lite då och då. Speciellt på senaste tid. Har gått ifrån alldeles för mycket. Jag har njutit av att kunna äta vad jag vill, när jag vill, utan någon som säger någonting om det. Dock börjar det nu gå över gränsen. Jag har kommit över den gränsen där jag bara njuter. Inte konstigt efter tre veckor. Jag längtar efter att komma igång, komma i form igen (och så får jag inte träna på minst 3-5 veckor till....), men jag ser fram emot att få någorlunda koll på kosten igen. (även om jag har några alkoholkvällar inbokade redan nu). 
 
Som sagt har jag aldrig varit någon förespråkare för att äta lite. Detox har jag alltid kopplat till juice-detox, och jag vill inte göra det. Men, just nu känner jag att jag behöver rensa min kropp. Jag är inte hundra säker på att man verkligen kan rensa kroppen, men så länge jag känner skillnad, om det så bara är psykiskt eller även fysiskt, det får va', men just nu behöver jag göra en rejäl ändring - bara över några dagar. Jag behöver få känslan av att jag rensar ur kroppen på allt jag varit elak mot den och proppat i mig. 
 
Jag har hittat en 3 dagars detox som jag tänker köra lördag, söndag och måndag den här veckan. Så, ingen långvarig detox, mest bara för att göra något annat (min "erfarenhet" är att kroppen vänjer sig relativt snabbt vid en viss kost, och därför gillar jag att göra små förändringar ibland), få känslan av att man rensar ut. "Vad korkad du är som lägger det på en helg..?" Tja, jag har faktiskt inga planer den här helgen och känner att jag måste göra en ändring nu. Jag är även ledig tills på tisdag, så det kan nog inte passa bättre. Jag vet ju inte hur jag reagerar på detta, om jag får energi som de flesta säger att man får, eller om jag blir låg. Då känns det bättre att göra det när jag inte har några planer. 
 
Hur som helst, så är det en detox där man äter. Ingen juicefasta. Nu tänker jag prova det här - provar man aldrig, får man aldrig veta. Min kropp säger ifrån nu och jag måste lyssna på den. Nu testar jag det här, ser vad som händer. Planen är att återgå till min kostplan om någon vecka. Men först och främst - rensning. Jag är positiv till det här.
 
(upplägget och inspirationen kommer från alltomdetox.se)
 
Har suttit och spanat recept och upplägg på hemsidan nu på förmiddagen, och har kommit fram till att jag kommer köra såhär:
 
Lördag
Innan frukost - Citronvatten
Frukost - Morotsgröt med mandelsmör och kokoschips
Lunch - Fyllda paprikor med linser och fetaost
Middag - Linsbiffar med soltorkade tomater och fetaost
Mellanmål - Ett ekologiskt äpple
Innan läggdags - Golden milk
 
Söndag
Innan frukost - Citronvatten
Frukost - Havregrynsgröt med bär och frön
Lunch - Linsgryta med koriander
Middag - Regnbågssallad med guacamole och pumpakärnor
Mellanmål - En ekologisk apelsin
Innan läggdags - Golden milk
 
Måndag
Innan frukost - Citronvatten
Frukost - Mango - och cashewsmoothie
Lunch - Qunioa med mango och sesamfrön
Middag - Klar grönsakssoppa
Mellanmål - En ekologisk avocado
Innan läggdags - Golden milk
 
9 Morning Detox Rituals That Will Change Your Life- learn how to detox your body the right way with these healing morning rituals.: