DAG 1 EFTER OPERATIONEN


Godmorgon! Så, dag 1 efter operationen. Hur mår jag? Jag mår faktiskt helt okej. Vaknade med stora smärtor i ryggen och vid stygnen, men det var dags för ny smärtstillande och det har börjat kicka in så jag mår bättre. Ryggen har jag ont i för är inte alls van att sova på ryggen, sover alltid på höger sida eller mage med en arm under kudden. Svankar även otroligt mycket så det gör det såklart jobbigare att ligga på rygg en hel natt. Men har fått oväntat mycket sömn så det gläder mig. Mamma har legat på soffan här uppe hos mig så hon har inte varit långt borta om jag behövt. Är så glad och tacksam att jag har en mamma som ställer upp så otroligt mycket för mig. ♥
 
Har fått en vetekudde mot ryggen så det känns lite bättre, och har även bullat upp med kuddar nu så att jag sitt-ligger istället. Kollar runt lite på datorn, har nyss målat lite i min målarbok. Det gäller att hålla sig sysselsatt. Har inredningstidningar, böcker, korsord, målarbok, datorn. Har några avsnitt av PLL att ta igen, även lite podcasts att lyssna ifatt på, som jag medvetet inte tittat/lyssnat på för att spara till min sjukskrivning. Just nu är mamma nere i köket för att göra gröt och ägg åt mig (som jag saknade det igår, hahaha!), börjar bli så hungrig. Är glad att jag har aptit efter operationen, har hört så många som inte haft någon aptit på flera dagar pga någon konstig eftersmak från narkosen. Har även hört många som reagerat på narkosen och mått dåligt flera dagar pga den. Jag har mått bra. Såklart utmattad från ingreppet och hela proceduren, men med de här förutsättningarna tycker jag att jag mår bra. Det känns fantastiskt. 
 
När jag är uppe och står/går får jag ta det extra försiktigt, för ibland kan det svaja till lite, men då behöver jag bara hålla i mig en liten stund så blir det bättre. Det blir även lite bättre om jag "håller i bysten" när jag står/går för att få ett extra stöd, den är inte lika utsatt när jag sitter/ligger. Känner att jag redan har fått en bättre hållning, även om jag fortfarande går mycket framåtlutad då det känns minst i stygnen då.
 
Går ju i ett stödlinne just nu, kan lägga upp en bild på det sen så ni vet vad jag pratar om, men jag reagerade på det när jag hade varit på toa innan, att oj vad bysten känns liten! Inte för liten, men mindre, såklart. Att så som bysten ser ut i stödlinnet, är ungefär vad den hade sett ut med en bh, lite mindre. Skillnaden är ju att jag har ju ingen bh under stödlinnet, och ändå är de så jäkla FINA. Jag blir tårögd bara av tanken, haha. När jag ska börja med sportbh kommer jag ha den några veckor dygnet runt, sen efter ett tag bara på dagtid. Tänk när jag vaknar upp efter natten då, att inte behöva ta på sig en bh under pyjamasen för att slippa få eksem under brösten. Jag kommer inte behöva göra det längre! Jag har alltid behövt ta på mig en bh direkt när jag vaknar, för brösten har såklart "hängt" och skavt och gett mig eksem om jag inte haft bh på mig. Det har inte varit roligt att ha haft hängbröst i flera flera år när man bara är 21. Jag är så tacksam för detta.
 
Men, jag är så otroligt glad att jag har gjort detta och det måste vara det bästa beslut jag någonsin tagit och jag är så glad att jag kämpade hela vägen in i mål trots flera motgångar. I'm a fighter, yup. Om här är någon som funderar på att göra en bröstförminskning men tvekar för att det finns motgångar, att ni behöver gå ner i vikt, att ni pratar med otrevlig personal som ni känner er nertryckt av. Sluta inte kämpa. Vinn matchen. Din match. Du kommer tacka dig själv. Varenda sjuksköterska igår på operationsdagen var supergulliga och guldvärda. De var så duktiga, trevliga, roliga och goa. Tog hand om mig på ett exemplariskt sätt.  Tack.
Bröstförminskning