OPERATIONSDAGEN

Tänkte uppdatera självaste operationsdagen medan minnet fortfarande är färskt..  

Klockan 5:40 ringde klockan imorse. Då hade jag inte sovit många timmar, men det var inte särskilt mycket av nervositet, utan jag har perioder med väldigt torra händer, är i en sån period just nu och det blev ju inte bättre av att jag blev ännu torrare av DesCutan-tvålen och fick alltså inte använda handkräm. Så jag låg mest och kliade hela natten och huden sprack av torrhet, hah så det kan gå...

Jag plockade ihop rena kläder och rena handdukar, och hoppade sen in i duschen för en dubbeldusch med DesCutan. (Bakteriedödande tvål) Gjorde en sådan dubbeldusch igår innan läggdags också. Då skulle man ha en särskild tvål i håret, sen en tvättsvamp med medel i till ansikte och kropp. När man hade gjort detta en gång gjorde man om allt en gång till med nya grejer. Kom ur duschen, hoppade i mina rena kläder och drack 2 glas kranvatten. 

När jag var helt färdig var klockan cirka 6:20 och det var dags att bege sig. Tror jag anmälde mig i receptionen cirka 6:50, betalde patientavgift på 300kr och blev skickad till dagkirurgen för att anmäla mig där. Mamma följde med till det väntrummet. Satt kanske i 10 minuter och väntade? Tror jag. Det var inte en lång stund iallafall, inte nu i efterhand. Kändes såklart som lång då eftersom jag väntade så förväntansfullt på något. Fick anmäla mig och sen kom en sköterska och kallade på mig, så kramade om mamsen och följde med sköterskan. Där blev jag hänvisade till en "alkov" med säng, skåp och draperi. Kläderna jag skulle ha på mig låg på sängen. Så jag fick byta om från alla mina kläder, och på med en lång skjorta, lår-höga strumpor och "mormorstrosor", ni vet såna som är stora, pösiga och ser ut som tighta shorts? Även en mössa för håret men den kunde jag vänta med att sätta på. 

Låg i sängen under värmefilten och inväntade vad som komma skulle. Innan operationen sprang jag på toaletten tre gånger. En narkosläkare kom in och förklarade proceduren med narkosen. Därefter kom en sköterska med piller som jag skulle svälja. Sen kom min kirurg och ritade på mig för att veta var hon skulle skära. Och sist kom en sköterska som skulle prova ut ett stödlinne som jag har som bh första tiden. Ser ut precis som ett linne till formen men lite kortare. Därefter kom de och frågade om jag ville gå på toaletten en sista gång, och sen blev jag skjutsad i sängen till operationssalen. Blev omhändertagen av de två gulligaste narkosläkarna jag kunde tänka mig. Fantastiska läkare som bara spred så mycket glädje. Blev inte alls rädd för att sövas trots detta var första gången. Fick lägga mig på operationsbänken och de satte på mig andra strumpor, en ny mössa och en annan värmefilt. Fick till slut sömnmedel och jag minns att jag hann tänka "varför hinner jag räkna så långt, narkosen kommer inte funka på mig!" Utan att veta ordet av vaknade jag upp, och jag låg i kanske tio minuter och trodde att jag hade vaknat upp i operationssalen, fast att de hade tagit bort lamporna och kört dit patienter. Det stämde ju såklart inte, haha!! Låg självklart på uppvaket. Blev kissnödig nästan direkt och även vrålhungrig. Fick komma upp på toaletten, sen tror jag att jag låg i det rummet cirka en halvtimme i vaket tillstånd, svårt att säga.. Där fanns en klocka men man minns inte riktigt. 

Blev körd till ett mindre rum med två andra patienter, med flyttbara väggar emellan. Kollade på tv och vaknade till liv. Nu var nog klockan.. Halv ett? Där omkring. En sköterska kom in och sa att hon hört att jag var en frukostmänniska (jag var såklart vrålhungrig eftersom jag inte hade fått min gröt på morgonen haha!) så hon kom in med 3 st glutenfria ostmackor, en stor Yoggi, ett glas vatten och en kopp varm oboy. Slukade detta i ett nafs samtidigt som jag försökte njuta, hah..

Låg och slökollade tv, gick på toa (läs: blev ledd till toan och fick sen klicka på hjälp för kom inte upp själv) kollade mobilen. Svarade alla fina som hade hört av sig angående operationen. <3 När jag skulle på toa tog de av droppet från armen på mig, och jag var utan det ett bra tag. Så fort jag sen fick droppet i mig igen blev jag trött och dåsig så de fällde sängen åt mig så jag kunde sova. Ungefär vid tre-snåret kom min kirurg och pratade om ingreppet och lite om nu efter. Fick veta att hon hade tagit cirka 6 hg totalt, lite mer på vänstra än högra eftersom det var större, sen har ju bröstvårtan/vårtgården flyttats upp så  det är en stor skillnad. En sköterska kom in och bytte kompressor på mig, skickade med några hem och även lite starkare tabletter jag ska ta vid läggdags. Vid halv fyra kom mamma in med rullstol (sköterskan hade bett mamma gå ner och hämta en rullstol för det är en lång väg för en nyopererad att gå), hon körde ut mig till bilen, tillbaks med rullstolen in på sjukhuset, och sen åkte vi hem. Skönt! Åt några ostmackor och sen intog jag sängläge med choklad som vi köpt på hemvägen och här ligger jag kvar. Många som har hört av sig via sms osv så har försökt svara. Några ska jag prata mer med imorgon. 

Nu tog det här supermycket ork och jag ska lägga mobilen. Snart kommer mamma och pappa hem, då ska jag ta de starkare tabletterna och sen förhoppningsvis lyckas somna. Ibland är jag jättepigg, ibland jättetrött. Där har ni iallafall min operationsdag i detalj, och jag är så glad att jag äntligen fått min bröstförminskning gjord. YES.

INNAN


EFTER
Under dagen har jag mått bra. Jag kunde inte sluta le när jag skulle sövas, narkosläkarna tyckte det var så härligt. Jag skulle ju äntligen få detta gjort!! Hur kan jag inte le liksom? Sen sa en sköterska efter operationen att det är inte vanligt att man mår såhär bra efter operation så det är ju också bra. :)

Jag har inte alls haft ont fram till 1,5-2 h sen. Antagligen slutade tabletterna verka då, och det var ju faktiskt dags att ta nya, så där blev kanske ett glapp mellan verkningarna. Men har som sagt tagit tabletter vid sju-tiden och nu ska jag snart ta de starkare så jag lyckas sova.