DAGEN FÖRE & RESAN DIT

Hej på er!
Tänkte påbörja en uppdatering på resan, en vecka har ju redan gått. Tiden går alldeles för fort just nu. Tar det i etapper för att det inte ska bli ett megainlägg (vilket det med stor risk blir ändå).

Så förra torsdagen åkte jag hem till Josefine i Köpenhamn. Tåget var framme cirka halv åtta på kvällen och vi stack hem till henne (hon bor i en studentkorridor i Köpenhamn) och både åt och drack gott. Där satt vi och pratade USA och lyssnade på vår USA-playlist tills det var läggdags.

På fredagen fixade vi mat inför dagen, vi skippade nämligen flygplansmaten och tog med oss vår egna mat, det var hur bra som helst. Strax innan klockan tre begav vi oss från Josefine och mot Kastrup. Efter lite om och men lyckades vi få platserna bredvid varandra på flyget. Det var ett direktflyg från Kastrup till JFK i New York som avgick 19:00. Flyget tog lite drygt 8 timmar och gick väldigt bra. En större turbulens, men annars bra. Fram tills vi landade. De hade haft riktigt dåligt väder mellan kl 18-21 lokal tid i New York med mycket regn och åska, så inga plan hade kunnat lyfta/landa, så vi satt i planet, i USA, och väntade på en ledig gate i TRE timmar. Vi landade alltså cirka klockan 21 lokal tid och kom ur planet först vid midnatt. När vi väl kom av planet väntade en timmes kö till passkontroll, för att sen vänta i en timmes kö för att få en taxi, för att sen vänta i kö 45 minuter på hotellet. Klockan 3:30 am (9:30 svensk tid!!) fick vi vårt rum och kunde äntligen få sova lite, då vi bara slumrat till lite snabbt på planet.

Så efter lite krångel och mycket väntan kom vi äntligen fram! Mer update kommer..