Hörselgångsinflammation & feber

Här har det verkligen ekat tomt, ledsen för det. Nollningen drog igång, skolan likaså. Livet kom emellan. Jag har varit sjuk till och från sedan den 16 augusti, och har precis fått en släng av hörselgångsinflammation och feber. Det började i fredagsmorse att jag vaknade vid kl 6-7 med väldigt ont på vänstra sidan av ansiktet vid örat, upp mot tinningen och ner mot käken. Men fredagen var ändå hanterbar. Igårnatt small det till rejält. Panik-grät klockan fyra på natten för jag hade så fruktansvärt ont, ringde mamma, kom fram till att jag skulle ringa 1177. Sagt och gjort, jag ringde och fick till svar att det lät exakt som hörselgångsinflammation och att jag skulle uppsöka min vårdcentral dagen efter. Pratade lite mer med mamma och till slut kom hon och hämtade mig vid 7:45 för att jag skulle slippa ligga själv med denna sjuka smärtan.

Jag fick ringt vårdcentralen och fick en tid kl 13 och hon blev själv chockad över hur hög feber jag haft och hur örat såg ut. (Låg på 39 grader när vi åkte till vc) Jag fick något band som legat i någon vätska ihopkrullat i örat, som skulle sitta kvar. De tog även stick i fingret. Fick utskrivet örondroppar och skulle höra av mig om det blev värre.

Jag tycker iallafall inte att det har blivit bättre. Jag gråter mig igenom nätterna och har fruktansvärt ont. Ärligt talat har jag aldrig haft såhär ont i hela mitt liv. Det är en konstant smärta, som då och då trycker till rejält och gör extrem-ont. Tar rätt mycket smärtstillande och trots detta låg febern på 38 grader hela kvällen igår, idag har den iallafall sänkts till 37.5, men örat är inte bättre. Jag kan inte äta/tugga något för det gör alldeles för ont, så jag lever på soppa och smoothie.

Egentligen skulle jag skrivit min första tenta på tisdag, men ärligt talat vet jag inte om det blir av. Mår jag såhär kommer jag aldrig kunna sitta ner i flera timmar och koncentrera mig på en tenta, det kommer bara inte gå att genomföra. Har haft kontakt med min föreläsare via mail, och gick det inte på tisdag var det bara att dyka upp på omtentan i november istället (det är samma betygssystem, alltså inte endast godkänt/underkänt trots det är omtenta). Har ju inte kunnat plugga någonting och känner att stressa inför en tenta är det absolut sista min kropp behöver för att bli frisk.

Ska nog försöka sova en runda till här nu, vi hörs när jag orkar. Kram.

1
aja

Usch din stackare vilken otur du haft.
Hoppas att du känner dig lite bättre nu.
Massor med krya på dig kramar från oss 😚

Svar: ❤️❤️
Louise Johansson